De competities lopen allemaal op het einde en het WK begint te naderen. Vanmiddag maakte bondscoach Louis van Gaal zijn voorselectie bekend. Hoewel nog niet alle (grote) namen zijn opgeroepen, geeft de bondscoach toch deels zijn selectie prijs. Drie opvallende namen in de Eredivisie-selectie zijn Luc Castaignos, Terence Kongolo en Jürgen Locadia.

Naast deze opvallende namen zijn er ook enkele ‘bekende’ namen uit de Eredivisie opgeroepen. Ajacieden Daley Blind, Davy Klaassen en Joël Veltman kregen een uitnodiging van Louis van Gaal en ook Feyenoorders Jean-Paul Boëtius, Stefan de Vrij en Bruno Martins Indi mogen blijven hopen op een WK-selectie. De volgende spelers van PSV werden opgeroepen: Georginio Wijnaldum, Memphis Depay, Luciano Narsingh, Karim Rekik en Jeroen Zoet.

De complete selectie van Oranje is nog niet bekend. Hieronder vind je alle namen die reeds uitgenodigd zijn door bondscoach Louis van Gaal.

Doelmannen
Jasper Cillessen (AFC Ajax), Kenneth Vermeer (AFC Ajax), Jeroen Zoet (PSV).

Verdedigers
Daryl Janmaat (Feyenoord), Bruno Martins Indi (Feyenoord), Stefan de Vrij (Feyenoord), Daley Blind (AFC Ajax), Karim Rekik (PSV), Joël Veltman (AFC Ajax), Terence Kongolo(Feyenoord).

Middenvelders
Jordy Clasie (Feyenoord), Georginio Wijnaldum (PSV), Davy Klaassen (AFC Ajax), Tonny Vilhena (Feyenoord), Marco van Ginkel (Chelsea).

Aanvallers
Luciano Narsingh (PSV), Memphis Depay (PSV), Jean-Paul Boëtius (Feyenoord), Quincy Promes (FC Twente), Luc Castaignos (FC Twente).

Op 17 mei speelt het Nederlands elftal haar eerste oefenwedstrijd in aanloop naar het WK 2014. Deze wedstrijd wordt tegen Ecuador gespeeld. Twee weken later speelt Oranje in de Rotterdamse Kuip tegen Ghana, op 31 mei. Vijf dagen speelt het haar “uitzwaaiduel” tegen Wales. Zijn dit volgend jou de juiste namen voor de eerste selectie?

Op 13 mei maakt Louis van Gaal zijn complete voorselectie van 30 spelers bekend.

UPDATE: woensdag 7 mei 2014 15:10 uur

Middenvelder Marco van Ginkel, die een groot deel van het seizoen mistte door een kruisbandblessure, is toch opgeroepen voor de voorlopige selectie van Oranje. Hij vervangt de geblesseerde Jürgen Locadia, die liesklachten heeft.

Marco van Ginkel