Nederland - Noorwegen

Het Nederlands elftal heeft zich geplaatst voor het WK 2022 in Qatar. Oranje had genoeg aan een gelijkspel tegen Noorwegen en dat lukte: het werd 2-0 door doelpunten van Steven Bergwijn en Memphis Depay. Het bleef lange tijd ontzettend spannend, maar Bergwijn wist in de 83e minuut de bevrijdende treffer binnen te schieten.

In de eerste helft had Nederland verreweg het betere van het spel, zonder echt veel grote kansen te creëren. Als er één ploeg aanspraak mocht maken waren het de manschappen van Louis van Gaal, die vanaf de tribune druk aan het telefoneren was met Henk Fräser.

De tweede helft was weinig inspirerend en Noorwegen kreeg zelfs nog een enkele kans. Verder stond het bol van de fouten, misverstanden en mislukte schoten. Uiteindelijk wist Oranje alsnog het doel te vinden. Door een aanval over meerdere schijven kwam de bal voor de voeten van Bergwijn, die de bal snoeihard binnen schoot. Uiteindelijk bepaalde Depay de eindstand: 2-0. Hierdoor heeft Oranje zich met pijn en moeite geplaatst voor het WK in Qatar, dat plaatsvindt van 21 november tot en met 18 december 2022.