PSV wint de Johan Cruijff Schaal

PSV heeft de eerste prijs van het seizoen 2016-2017 binnen: de Johan Cruijff Schaal. In een open wedstrijd, waarin PSV in de eerste helft domineerde, heeft PSV met 1-0 gewonnen van Feyenoord. In de Amsterdam ArenA was een doelpunt van Davy Pröpper voldoende voor de overwinning.

Andrès Guardado was met een schot op de lat als eerst dichtbij een doelpunt. In de 29e minuut kreeg PSV een penalty, die Luuk de Jong (wederom) miste. Nog geen minuut later sloeg de vlam in de pan, waar Jetro Willems wellicht een rode kaart had kunnen krijgen. In de 38e minuut was het dan voor het eerst raak. In de kluts kwam de bal voor de voeten van Davy Pröpper, die de bal in de lange hoek knalde.

In de tweede helft domineerde Feyenoord de wedstrijd en kreeg het enkele grote kansen. Toch kwam de voorsprong nooit echt in het gedrang. Een paar minuten voor tijd kreeg Willems dé kans om de wedstrijd te beslissen, maar hij faalde 1 op 1. Hierdoor eindigde de wedstrijd in een 1-0 overwinning voor PSV en heeft het hierdoor de eerste prijs van het nieuwe seizoen binnen.