Kaj Sierhuis

Bij Ajax doorliep hij alle jeugdelftallen met veel gemak, nadat hij als 8-jarige mee deed met Jonger Oranje. Ook nu gaat het zeer goed met de spits van Ajax A1. Dit seizoen begon hij als speler van Ajax A1, maar stroomde hij langzaam door naar Jong Ajax.

Op 25 november maakt hij zijn debuut in het Nederlands betaalde voetbal in de 2-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen Telstar. Twee weken later maakt hij zelfs het winnende doelpunt in de wedstrijd tegen Jong PSV.

Schitterende omhaal
Dat de 18-jarige spits over veel talent beschikt was al een tijdje duidelijk. Hij benadrukte dat echter op 19 oktober wederom, toen hij met een schitterende omhaal de 2-0 scoorde in de Youth League.

Toekomstig spits van Oranje?
Sierhuis heeft nog een lange weg te gaan, maar dat hij ooit het Nederlands elftal gaat halen lijkt wel duidelijk. Maar, stap voor stap. Wanneer hij volgend seizoen voldoende speelminuten krijgt in het eerste elftal, zou het wel eens snel kunnen gaan. Maar of hij de toekomstige nummer 9 van Oranje gaat worden, lijkt vooralsnog moeilijk te zeggen.

Wil je net als Sierhuis kans maken om gescout te worden door een profclub? Check snel jongeroranje.nl!