Louis van Gaal val op heup

Het Nederlands elftal speelt vanavond (20.45 uur) in het Daugava Stadium tegen Letland om de koppositie in Groep G van de WK-kwalificatie te behouden. Op 27 maart werd er met 2-0 gewonnen door Oranje, dat toen nog onder leiding stond van Frank de Boer.

Ten opzichte van de wedstrijd tegen Turkije mist bondscoach Van Gaal Georginio Wijnaldum, die geschorst is. Ook Steven Bergwijn, die tegen Turkije nog aan de aftrap verscheen, ontbreekt nu in de selectie. Op basis van uitspraken van de bondscoach en eerdere resultaten, kan de vermoedelijke opstelling al min of meer ingevuld worden.

“Het is allemaal niet zo moeilijk. Ik ben eruit. Het is heel belangrijk dat we Memphis ondersteunen, maar ik wil de bondscoach van Letland niet wijzer maken dan hij is”, zei de bondscoach. Vermoedelijk wordt Wijnaldum vervangen door Guus Til en zal Cody Gakpo de plek van Bergwijn innemen.

Vermoedelijke opstelling Oranje: Bijlow; Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Blind; Til, De Jong, Klaassen; Berghuis, Depay en Gakpo.