Vermoedelijke opstelling Oranje
Foto: ANP

Het Nederlands elftal speelt dinsdagavond in De Kuip de belangrijke WK-kwalificatiewedstrijd tegen Noorwegen. Het Oranje van Louis van Gaal heeft aan een gelijkspel voldoende om zich direct te plaatsen voor het WK van Qatar in 2022. Vanwege blessures is de bondscoach genoodzaakt de opstelling op minstens twee plekken te wijzigen.

Onder de lat kan Van Gaal geen beroep doen op Justin Bijlow, die niet fit genoeg bleek en het trainingskamp heeft verlaten. Hij werd vervangen door Tim Krul, maar de verwachting is niet dat de doelman van Norwich ook plaats gaan nemen onder de lat. Volgens het Algemeen Dagblad zal de 28-jarige Mark Flekken op doel staan. Voor Flekken zou het zijn debuut in Oranje betekenen.

In de defensie moet Van Gaal ook noodgedwongen een wijziging doorvoeren. Stefan de Vrij raakte in de wedstrijd tegen Montenegro (2-2) geblesseerd aan zijn hamstring en mist dus de laatste WK-kwalificatiewedstijd. Zijn logische vervanger is Matthijs de Ligt. 

Vermoedelijke opstelling Oranje: Flekken; Dumfries, De Ligt, Van Dijk, Blind; Frenkie de Jong, Wijnaldum, Klaassen; Bergwijn, Memphis, Danjuma