WK selecties
Foto: ANP

Zondagavond neemt het Nederlands elftal van bondscoach Louis van Gaal het op tegen België. In de Johan Cruijff ArenA zal om 20.45 uur de Derby der Lage Landen van start gaan. Nederland heeft aan een nederlaag van maximaal twee doelpunten verschil voldoende op eerste in Groep A4 te worden en kan daarmee de finale van de UEFA Nations League (UNL) bereiken.

Oranje is inmiddels 14 wedstrijden ongeslagen en dat geldt als de beste reeks sinds een serie van 17 achtereenvolgende wedstrijden zonder nederlaag in 2012 en 2013. Nederland heeft ook nog eens het thuisvoordeel in Amsterdam en een verlenging van de ongeslagen reeks mag worden verwacht op basis van het scorend vermogen in de vorige vijf UNL-duels.

De verwachting is dat bondscoach Louis van Gaal in dezelfde formatie als afgelopen donderdag van start gaat, in een 5-3-2 opstelling. Een aantal namen zullen niet aan de start verschijnen: Frenkie de Jong, Teun Koopmeiners en Memphis vielen geblesseerd uit en hebben het trainingskamp van Oranje verlaten.

Verwacht wordt dat ook keeper Remko Pasveer, die het tegen Polen prima deed, plaats zal moeten nemen op de bank. De meest logische vervanger is Jasper Cillessen. Ook zal Matthijs de Ligt, die donderdag op de bank moest plaatsnemen, waarschijnlijk in de basisopstelling van de bondscoach staan.

Vermoedelijke opstelling Nederland – België:

Cillessen; Malacia, Aké, Van Dijk, De Ligt, Dumfries; de Roon, Berghuis, Gakpo; Bergwijn, Janssen

The following two tabs change content below.