Dumoulin Giro 2018

Tom Dumoulin begon de tijdrit vandaag met een achterstand van 2 minuten en 11 seconden op leider Simon Yates, maar wist er tijdens deze race tegen de klok flink wat af te snoepen. De Nederlander moet echter nog steeds genoegen nemen met een tweede plek, op 56 seconden van de leider.

“Yates staat er gewoon supergoed voor”, aldus Dumoulin. “Vandaag reed hij relatief gezien een betere tijdrit dan ik. Dat betekent dat zijn vorm geweldig is en dat er een wonder moet gebeuren wil ik mijn achterstand op hem nog goedmaken.”

Met nog drie bergritten in het verschiet lijkt alleen een slechte dag de 25-jarige Brit nog van zijn eerste Giro-zege af te kunnen houden. Volgens Dumoulin liggen de aankomsten bergop Yates een tikkeltje beter.

“Heb je de afgelopen twee weken gekeken naar de koers?”, zei Dumoulin met een glimlach op de vraag of hij verwacht dat hij donderdag in de rit naar de top van Prato Nevoso tijd kan pakken op de rozetruidrager. “Volgens mij liggen de aankomsten bergop Yates net een tikkeltje beter dan mij. Ik geef niet op, maar op dit moment is hij gewoon sterker dan ik.”