Robert Gesink mist Tour de France

Alhoewel er eerder gedacht werd dat Robert Gesink de Tour de France wel zou gaan halen, is nu duidelijk geworden dat Gesink de Tour helaas moet missen door de val in de Ronde van Zwitserland. Robert Gesink zou samen met Wilco Kelderman de kopmannen tijdens de Tour 2016 zijn.

“Ik heb veel energie gestoken in mijn voorbereiding op de TourĀ en op Tenerife voelde ik me sterk. Het is een grote teleurstelling dat ik door deze tegenslag de Tour moet missen”, vertelt Gesink woensdag.

Wilco Kelderman lijkt hierdoor de enige kopman voor Lotto-Jumbo te gaan worden. Alhoewel het Nederlandse publiek hoopt op een goed klassement; de ploegleiding ziet de 25-jarige Nederlander eerder voor een ritzege gaan. Hierdoor lijkt de Nederlandse hoop uit te gaan naar Bauke Mollema.

Ploeg van Lotto-Jumbo

De selectie van Lotto-Jumbo bestaat naast Kelderman uit de Nederlanders Dylan Groenewegen, Bert-Jan Lindeman en Timo Roosen, de Belgen Sep Vanmarcke en Maarten Wynants, de Duitsers Paul Martens en Robert Wagner en de Nieuw-Zeelander George Bennett.