Teleurstellende Dumoulin, zilver voor Van Dijk

De individuele tijdrit bij de WK wielrennen in Qatar werd voor Tom Dumoulin geen succes. De Limburger in dienst van Giant-Alpecin kwam niet verder dan de elfde tijd. Dumoulin, die op de Olympische Spelen in Rio nog zilver pakte, stelde op de 40 kilometer lange tijdrit teleur. Hij finishte na 46 minuten en 44 seconden.

Tony Martin, die het WK ook in 2011, 2012 en 2013 won, ging er met de eerste prijs vandoor. De Duitser realiseerde een tijd van 44.42, hetgeen een gemiddelde inhoudt van 53,6 kilomter per uur. In de top 10 was er één Nederlander te vinden: Jos van Emden. De Lotto-Jumbo-renner finishte in een tijd van 46 minuten en 28 seconden.

Zilver voor Van Dijk

Ellen van Dijk heeft bij de tijdrit op het WK wielrennen in Qatar zilver gepakt. De Nederlandse was zes seconden langzamer dan de 41-jarige Amerikaanse Amber Neben. De veteraan uit Amerika pakte voor de tweede keer in haar carrière de wereldtitel.De andere Nederlandse wielrensters eindigden naast het podium. Annemiek van Vleuten eindigde als vijfde. Anna van der Breggen eindigde buiten de top 10.