Tom Dumoulin hoopvol over pols

Tom Dumoulin verwacht op tijd fit te zijn voor de Olympische tijdrit die volgende week woensdag verreden wordt. “Het gaat redelijk, maar moet nog wel beteren. Ik kan gewoon trainen, maar het parcours zorgt af en toe nog voor veel pijn. Vooral de steile klim en afdaling.”

De pols van Dumoulin werd na de valpartij in de Tour de France een nationale kwestie. Het bleek een ‘gunstige breuk’ te zijn, dus hij zal de tijdrit gaan rijden. Het parcours voor deze tijdrit is op het lijf geschreven, zo zegt hij zelf. “De spieren in mijn onderarm verzuren van het compenseren. Maar de verwachting is dat het goed gaat komen”, aldus Dumoulin

De Limburger heeft tot nu toe getraind zonder pijnstillers, maar hij zal die woensdag wel innemen. Zo hoopt hij net dat beetje extra te kunnen geven. Zaterdag rijdt Dumoulin ook de Olympische wegwedstrijd. De suggestie om die te laten schieten, slaat hij in de wind. “Ik ben hier om te presteren, zowel in de tijdrit als in de wegwedstrijd. De tijdrit is natuurlijk het allerbelangrijkste, maar ook in de wegwedstrijd wil ik gewoon meedoen om de overwinning. En een Tom in goede doen, kan dat.”