Vermoedelijke opstelling Nederland - Oekraine

De opstelling van Oranje voor de laatste groepswedstrijd tegen Noord-Macedonië lijkt bekend. De NOS komt met een beeld van de afsluitende training waarop de opstelling van het Nederlands elftal stond. Daarop is te zien dat Frank de Boer wilt starten met Donyell Malen en Ryan Gravenberch en dat Wout Weghorst en Marten de Roon uit de basiself verdwijnen.

Tom Egberts vroeg hem na de training naar het briefje: “Hij wil niet zeggen wat de basis voor morgen gaat zijn. Ken je het verhaal van die kabinetsformatie: dat minister Ollongren naar buiten kwam op het Binnenhof, iets onder de arm hield en een ANP-fotograaf dat fotografeerde, daar bleek hele explosieve informatie in te staan dat zorgde voor scherven waar we nu nog steeds mee zitten. We hebben het beeld tijdens de training na het interview met De Boer nog eens goed bekeken. Dan denk je aan het briefje van Dwight Lodeweges.”

“Daar valt uit op te maken dat Weghorst er niet in staat en Donyell Malen wél. Marten de Roon staat er ook niet bij, hij wordt gespaard vanwege die gele kaart. In zijn plaats komt Ryan Gravenberch in de basis. Dát is het beeld van de dag.”