Blind huilen Oranje - Oekraine

Daley Blind onthulde dat hij overwogen heeft zondag niet te spelen in het openingsduel tegen Oekraïne, nadat de Deense middenvelder Christian Eriksen een dag eerder een hartstilstand kreeg. De 31-jarige verdediger was ontzettend emotioneel na zijn wissel en gedurende de persconferentie na afloop van de wedstrijd.

Blind heeft een ICD laten plaatsen, nadat hij zelf te maken kreeg met hartproblemen. Hij ging in het seizoen 2019/2020 twee keer in een jaar tijd tegen de grond, tijdens een wedstrijd. In december 2019 werd bij hem een ​​hartspierontsteking vastgesteld nadat hij last had van duizeligheid in een Champions League-duel tegen La Liga-club Valencia. In augustus 2020 gebeurde hem hetzelfde, in een oefenwedstrijd tegen Hertha Berlin.

Een emotionele Blind, die in tranen het veld in de 64e minuut verliet, vertelde hoeveel impact de ineenstorting van Eriksen op zijn gemoedstoestand had voordat hij zondag speelde. “Gisteren had een immense impact op me. Behalve dat ik Eriksen goed ken, is de situatie verschrikkelijk.”

“Natuurlijk heb ik op dat gebied ook het een en ander meegemaakt, waardoor ik een mentale drempel moest overwinnen om te spelen. Ik heb er veel moeite mee gehad, maar ik ben er trots op dat ik het heb gedaan. Dan komt alle emotie er even uit.”