Kuipers nog niet geloten op EK

Björn Kuipers is zeker wel van de partij tijdens het EK, hij heeft alleen nog geen wedstrijden mogen fluiten. Landgenoot Danny Makkelie heeft al zijn tweede wedstrijd mogen fluiten en dat roept vragen op. Toch is het volgens Bas Nijhuis juist goed nieuws dat Kuipers nog geen wedstrijd toegewezen heeft gekregen.

Nijhuis is de vaste sidekick bij het radioprogramma Veronica Inside en daar legde hij de hele situatie uit. “Dit is juist gunstig voor Björn”, sprak Nijhuis. “Kijk, Danny krijgt zijn 2e wedstrijd, misschien komt daar nog 3e bij. Björn laten ze gewoon voor de belangrijke wedstrijden.”

Volgens Nijhuis is dit allemaal onderdeel van het plan om Kuipers de finale te laten fluiten. “Dat hij eerst alleen 4e official was, zie je vaker in grote toernooien”, aldus de scheidsrechter die zelf nooit actief was op een eindronde. “Ik denk dat Björn echt de nummer 1 is voor de finale, ja. Dat denk ik écht!”

Toch kan het zo zijn dat Kuipers sowieso niet de finale mag fluiten. Wanneer het Nederlands elftal de finale van het EK haalt, zal Kuipers uiteraard de finale niet krijgen.