De ligt is klaar om te spelen tegen Oostenrijk

Matthijs de Ligt miste de eerste EK-wedstrijd tegen Oekraïne, die met 3-2 gewonnen werd, maar het lijkt erop dat hij donderdagavond tegen Oostenrijk in actie kan komen. ,,Hij heeft weer voluit op de training meegedaan”, verklapte Stefan de Vrij op een persconferentie. ,,Hij lijkt er wel klaar voor.”

Oranje trainde dinsdag achter gesloten deuren in Zeist. De media kon de oefensessie daarom niet volgen. ,,Maar het ziet er heel goed uit”, zei De Vrij over De Ligt. ,,Hij lijkt speelklaar.” Normaal gesproken is De Ligt onomstreden bij het Nederlands elftal, echter stond de verdediging tegen Oekraïne redelijk goed. Als bondscoach Frank de Boer ervoor kiest om De Ligt op te stellen, moet er dus een andere verdediger uit.

Tegen Oekraïne (3-2) stonden Daley Blind, Stefan de Vrij en Jurriën Timber achterin. De verwachting is dat Jurriën Timber plaats zal maken, maar de andere optie is dat hij Daley Blind, die zondag twijfelde om te spelen, als linksback van start laat gaan. Dat zou betekenen dat Patrick van Aanholt op de bank terecht komt.