Carli-Lloyd

Gisteren is het WK vrouwenvoetbal 2019 in Frankrijk van start gegaan. In de eerste wedstrijd nam thuisland Frankrijk het op tegen Zuid-Korea en wist direct met 4-0 te winnen. Er was direct een hoofdrol weggelegd voor de 28-jarige Wendie Renard.

Wendie Renard (28 jaar, Frankrijk):
Wendie Renard is een ijzersterke en soms bikkelharde verdediger. Op basis van de statistieken van het vorige WK, het EK en de Olympische Spelen is de op Française namelijk de meest complete verdediger van allemaal. Renard staat onder contract bij Olympique Lyon, dat wordt gezien als sterkste vrouwenploeg van de wereld. Renard is ten slotte één van de betere koppers van het WK.

Wendie Renard

Fran Kirby (24 jaar, Engeland):
De nog relatief jonge Engelse brak op het WK van 2015 door met een doelpunt tegen Mexico en wordt sindsdien de mini-Messi van Engeland genoemd. Dit heeft ze enerzijds te danken aan haar speelstijl, maar anderzijds aan haar lengte – Kirby is slechts 1,57 meter lang.

Fran Kirby

Carli Lloyd (36 jaar, Verenigde Staten):
Carli Lloyd speelt voor de Verenigde Staten, dat tot de absolute wereldtop behoort. Vier jaar geleden werden de Amerikaanse dames ook al kampioen en speelde Lloyd een grote rol door misschien wel het mooiste doelpunt op een WK te maken: met een schot vanaf 50 meter klopte de ze Japanse keepster in de finale.

Carli Lloyd