Wat levert winnen van Nations League op?

Vanavond maakt het Nederlands elftal als eerste land ooit kans op het winnen van de Nations League. Super vet natuurlijk, maar levert het ook iets op? Geen ticket voor het EK in ieder geval, maar Nederland kan dankzij de prestaties in de Nations League uiteindelijk wel via een zij-ingang toegang krijgen. Daarnaast staat er wel een mooie financiële beloning op het winnen van het toernooi.

Waar de winst in de finale dus geen rechtstreeks EK-ticket met zich meebrengt, is het winnen van de Nations League financieel gezien wel interessant. Mocht Nederland vanavond van Portugal winnen, dan krijgt het maar liefst 10,5 miljoen euro aan prijzengeld. Ook de runner-up krijgt een mooie 9 miljoen euro bijgeschreven.

Na de EK-kwalificatie worden de laatste vier tickets van de twintig verdeeld in de Nations League play-offs. Aangezien Nederland eerste in poule A is geworden is het zeker van deelname aan de play-offs. Zo ook Zwitserland, Portugal en Engeland. Als Nederland zich al via de reguliere kwalificatie plaatst, wordt ‘onze’ plek automatisch gegeven aan het eerst volgende land met de beste resultaten in de groepsfase van de Nations League dat zich niet heeft geplaatst