Malen interview

Na de nederlaag van Oranje tegen Tsjechië (0-2) verschenen Memphis Depay en Donyell Malen niet voor de camera van de NOS. NOS-verslaggever Jeroen Stekelenburg gaf vanavond bij Studio Europa waarom de twee niet voor de camera verschenen. Depay onderging namelijk een dopingcontrole en Malen was ‘kwijt’. Uiteindelijk waren het Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt en bondscoach Frank de Boer die een interview gaven.

“Memphis was bij de dopingcontrole”, vertelt Stekelenburg tijdens de voorbeschouwing op de achtste finale tussen Frankrijk en Zwitserland. “Als hij drie keer gescoord had en daarna de dopingcontrole had, zou hij waarschijnlijk wel vrij snel een manier hebben gevonden om toch een interview te geven. De mensen van de KNVB gaven aan dat ze Malen niet konden vinden. Dat klinkt een beetje gek, maar ja. Ik kan alleen maar doorgeven wat ik te horen krijg.”

Ook Theo Janssen vindt het een vreemd verhaal. “Ik ben vooral heel erg benieuwd naar de reden waarom Malen er niet was. Mocht hij misschien niet?”, vraagt de oud-middenvelder zich af.