WK kwalificatie Oranje

Met de uitschakeling tegen Tsjechië in de achtste finales van het EK heeft Oranje de doelstelling verre van gehaald. Er gaat allereerst een evaluatie plaatsvinden tussen de KNVB en bondscoach Frank de Boer, waarbij Shira alvast denkt dat de Boer zijn koffers kan pakken. De alternatieven zijn echter schaars én er is ontzettend weinig tijd, aangezien de cruciale WK-kwalificatiewedstrijden over ruim twee maanden al op het programma staan.

Het doel was de halve finale van het EK, maar het werd een afgang in de achtste finales tegen Tsjechië. In een systeem waarin niet iedereen zich kon vinden. 5-3-2, terwijl bondscoach Frank de Boer liever spreekt over een 3-5-2. “Dit was in mijn ogen het best voor de spelersgroep. En ik weet zeker dat we verder kunnen met dit systeem”, aldus de bondscoach. Maar gaat het Oranje in dit systeem lukken zich te plaatsen voor het WK 2022 in Qatar?

De eerste interland na het EK is er direct eentje met flinke belangen. Op 1 september wacht in Oslo het WK-kwalificatieduel met Noorwegen. Net als Nederland hebben de Noren zes punten in groep G en hetzelfde geldt voor Montenegro, waar Nederland op 4 september tegen zal spelen. Turkije is met zeven punten koploper in de groep van Oranje.

DatumTijdThuisUit
1 september20:45NoorwegenNederland
4 september20:45NederlandMontenegro
7 september20:45NederlandTurkije
8 oktober20:45LetlandNederland
11 oktober20:45NederlandGibraltar
13 november20:45MontenegroNederland
16 november20:45NederlandNoorwegen