Vermoedelijke opstelling Oranje
DIAESPORTIVOACTION PLUS/SHUTTERSTOCK

Zaterdagavond neemt het Nederlands elftal van bondscoach Ronald Koeman het in de Johan Cruijff Arena op tegen Ierland. Oranje heeft aan een overwinning genoeg om zich te plaatsen voor het EK 2024 in Duitsland. Koeman kende heel wat problemen in aanloop naar de wedstrijd, aangezien maar liefst 7 verdedigers niet inzetbaar zijn.

Koeman besloot daarop Jordan Teze (PSV) en de jonge Jorrel Hato (Ajax) bij de selectie te halen. Vrijdag tijdens de persconferentie verklapte de bondscoach dat zijn aanvankelijke plan met Hato de prullenbak in kon. De linkspoot zou na de wedstrijd tegen Ierland naar Jong Oranje gaan, maar dat gaat toch niet door.

Waar in de defensie de ene na de andere speler wegviel, is er op het middenveld juist flinke concurrentie. Joey Veerman, Tijjani Reijnders, Jerdy Schouten en Mats Wieffer lijken te moeten vechten om twee plekken. Teun Koopmeiners, Marten de Roon en Calvin Stengs lijken voorlopig genoegen te moeten nemen met een rol als reserve. Echter, de middenvelders waar Koeman hoogstwaarschijnlijk uit gaat kiezen (Simons, Reijnders en Schouten), hebben samen slechts 14 interlands op hun naam staan.

Vermoedelijke opstelling Oranje: Verbruggen; De Vrij, Van Dijk, Blind; Dumfries, Reijnders, Schouten, Simons, Hartman; Weghorst, Gakpo.