Opstelling Oranje - Gibraltar

Dinsdagavond om 20:45 uur neemt Oranje het in de laatste EK-kwalificatiewedstrijd op tegen Gibraltar. Bondscoach Ronald Koeman gaat zijn elftal op een aantal posities wijzigen ten opzichte van het duel met Ierland, zo gaf hij in de persconferentie aan. De trainer van Oranje wil andere spelers de kans geven zich te bewijzen.

Stefan de Vrij, die naast Koeman was aangeschoven op de persconferentie, staat morgen tegen Gibraltar in ieder geval in de basis. Over de andere tien basisspelers deed de bondscoach geen uitspraken.

“Het is duidelijk dat de tegenstand normaal gesproken, met alle respect, minimaal is”, zei Koeman. “Het aanvalsspel moet goed zijn, omdat er weinig ruimte is. De bezetting voor het doel en aan de zijkanten is heel belangrijk.”

Het debuut voor de spits van Toulouse, Thijs Dallinga, lonkt. Hij en Jorrel Hato zouden vandaag de tiende en elfde debutant in Oranje kunnen worden in 2023.

Vermoedelijke opstelling Oranje: Verbruggen; Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Hartman; Wieffer, Veerman, Reijnders; Malen, Dallinga, Simons.