Nederland kent een geweldige start op de Paralympics. In minder dan 24 uur wisten onze Nederlandse sporters al 11 medailles binnen te halen, waarvan 1 gouden, 4 zilveren en 6 bronzen medailles. Op de eerste dag wist Nederland negen medailles binnen te halen.

De grootste troef was de Nederlandse zwemploeg. Zij wisten ruim zes medailles binnen te halen. Waar het voor de Nederlandse zwemmers tijdens de Olympische Spelen allemaal een beetje tegenviel, zijn de Paralympische zwemmers uitstekend op dreef. Zwemster Lisa Kruger won de eerste gouden plak voor Nederland op de 100 meter schoolslag.

Vandaag kwamen er nog twee medailles bij, maar de dag is natuurlijk nog niet voorbij in Rio. Baanwielrenster Larissa Klaassen pakt samen met haar piloot Haliegh Dolman zilver op de tijdrit. Een ongelooflijke prestatie, aangezien Klaassen vorig jaar hard viel en meerdere keren geopereerd moest worden.

De Nederlandse Marlene van Gansewinkel wist met een persoonlijk record van 5.57 meter bij het verspringen brons te pakken.