Zeer succesvolle dag voor TeamNL

Op de voorlaatst dag van de Paralympics heeft TeamNL weer enkele medailles weten te behalen. Met drie gouden medailles mag het een zeer succesvolle dag genoemd worden. In de ochtenduren was dressuurruiter Sanne Voets de winnares tijdens de vrije kür Grade III. Later werden er in de dressuur nog twee medailles gehaald: er was brons voor Frank Hosmar (Grade IV) en zilver voor Rixt van der Horst (Grade II).

Daarnaast was er wederom goud voor tennisster Jiske Griffioen. Ze won eerder al het enkelspel in het rolstoeltennis, maar gisteren pakte ze samen met Aniek van Koot (zilver in enkelspel) het goud in het dubbelspel. Ze versloegen de Nederlandse Marjolein Buis en Diede de Groot. Zij gaan dus naar huis met het zilver.

Lisette Bruinsma veroverde haar vijfde medaille en haar tweede zwemgoud. De wijze waarop ze het goud won was uitmuntend. Tegen veel ervarener tegenstandsters hield de Nederlandse het hoofd op de 200 meter wisselslag S11 koel. Na 100 meter lag de Nederlandse bijna 5 seconden achter, maar Bruinsma sloeg in de laatste 50 meter genadeloos hard toe en won hierdoor haar tweede goud.

Daniel Perez bezorgde Nederland met zilver de eerste bocciamedaille ooit. In een spannende wedstrijd verloor Perez met 5-0. Coach Joep Pelsser en Daniel Perez legden na afloop uit: “Het niveau was hoog. Beide spelers legden het telkens goed dicht. Daniel heeft heel goed verdedigd.”