Nederland haalt acht medailles op dag 3

TeamNL kende een zeer succesvolle derde dag op de Paralympische Spelen van Rio de Janeiro 2016. Er werden maar liefst acht medailles behaald: drie keer goud, drie keer zilver en twee keer brons. In totaal heeft Nederland na drie dagen twintig medailles weten te veroveren.

Baanwielrenster Alyda Norbruis, die donderdag nog goed voor brons was op de achtervolging, stond gisteren op de hoogste trede van het podium. Ze won de 500 meter tijdrit met overmacht en haalde zelfs een nieuw wereldrecord. Op de baan werd er nog een medaille gehaald. Arnoud Nijhuis, die reeds ook al een medaille wist te behalen, kreeg zijn tweede medaille (eerst brons, nu zilver) omgehangen.

Op de Copacabana vond de eerste triatlon ooit op de Paralympische Spelen plaats. Dit werd direct een groot succes: Nederland sloeg direct een dubbelslag. Jetze Plat wist de triathlon met overmacht te winnen en Geert Schipper haalde met een schitterende tweede plek het zilver op.

In het zwembad veroverde Liesette Bruinsma goud. Op de 400 meter vrije slag was de 16-jarig Friezin de sterkste. Op de 100 meter rugslag haalde Olivier van de voort het zilver binnen, terwijl Lisa den Braber (100 meter schoolslag SB7) en Lisette Teunissen (50 meter rugslag S3) goed voor brons waren.