nederlands-elftal

De tijden dat wij de Belgen konden uitlachen, zijn helaas voorbij. De Rode Duivels zijn ons niet alleen qua prestaties voorbij gestreefd, ook individueel heeft de Belgische selectie op dit moment meer kwaliteit dan het Nederlands elftal. Denk alleen maar al aan Eden Hazard en Kevin de Bruyne.

De magere jaren van Oranje zijn ook in het selectiebeleid terug te zien. Waar vroeger alleen de echte toppers en enkele talentvolle jonkies geselecteerd werden, worden nu dus spelers als Stijn Schaars, Marvin Zeegelaar en Joshua Brenet opgeroepen. Tuurlijk, er zijn nogal wat spelers geblesseerd. Maar dan nog.

Goedkoop Nederlands elftal shirt 16/17 kopen?

Dat de Rode Duivels het al een tijdje beter voor elkaar hebben, blijkt niet alleen uit de hogere klassering op de FIFA-ranglijst, maar ook uit de transferwaarde. Volgens de specialisten van transfermarkt.de moet je €501,75 miljoen neerleggen om de 25-koppige Belgische selectie te kunnen kopen. Denk aan Eden Hazard (€65 miljoen), Kevin de Bruyne (€60 miljoen) en Romelu Lukaku (€40 miljoen).

Ons Oranje? Dat is op dit moment €233,5 miljoen waard. Met als duurste speler? Memphis Depay (€25 miljoen), die nu verpietert op de bank bij Manchester United. Onze spits Vincent Janssen is slechts €14 miljoen waard, Wesley Sneijder en Arjen Robben beiden nog slechts €11 miljoen. Dramatisch.