Het Nederlands elftal speelt morgen de oefenwedstrijd tegen België; de derby der Lage Landen. Om 20.45 uur wordt er in de Amsterdam ArenA afgetrapt. Het is puzzelen voor Danny Blind in aanloop naar het duel, want onze bondscoach kampt met veel afmeldingen. Mede daardoor zullen er wellicht wat verrassingen in de basiself te vinden zijn.

De achterste linies lijken redelijk vertrouwd: Maarten Stekelenburg zal plaatsnemen onder de lat en het centrale duo wordt waarschijnlijk gevormd door Virgil van Dijk en Jeffrey Bruma. Linksback zal waarschijnlijk ingevuld worden door Daley Blind. Wie op de rechtsback positie plaatsneemt is nog onbekend. Door de blessure van Rick Karsdorp heeft Blind keuze uit Joshua Brenet en Marvin Zeegelaar. Ook Joël Veltman zou daar uit de voeten kunnen.

Nederlands elftal thuisshirtGoedkoop Nederlands elftal shirt kopen?

Stijn Schaars lijkt zich, afgaande op de training, op kunnen maken voor een terugkeer in het Nederlands elftal. Bij afwezigheid van Kevin Strootman neemt hij rol van controleur op zich. Dankzij de fitte Davy Klaassen en Georginio Wijnaldum blijft de rest van het middenveld wel intact.

Ook Wesley Sneijder zal morgen waarschijnlijk starten. Het experiment op linksbuiten is de bondscoach goed bevallen, dus zal Blind waarschijnlijk weer voor deze optie kiezen. In de spits staat Vincent Janssen. Wie de rechterflank bestrijkt blijft onduidelijk: Steven Berghuis, Jeremain Lens en Memphis Depay zouden allemaal op die positie uit de voeten kunnen.

Mogelijke opstelling Oranje: Stekelenburg; Zeegelaar, Bruma, Van Dijk, Blind; Wijnaldum, Schaars, Klaassen; Depay, Janssen, Sneijder