Frank Snoeks stopt

Frank Snoeks heeft zondagavond tijdens de EK-finale voor het laatst verslag gedaan namens de NOS op een eindtoernooi. De 65-jarige voetbalcommentator stopt nog niet helemaal: “Maar jullie zijn nog niet helemaal van me af! Komend jaar doe ik gewoon nog Eredivisie en Oranje”, benadrukt Snoeks.

Snoeks deed de afgelopen 21 jaar verslag op de mondiale en Europese eindtoernooien, maar tijdens het WK in Qatar zal hij dus geen verslag meer doen. “Die pensioenleeftijd is er niet voor niets. Zo’n eindtoernooi is fysiek heel zwaar met het vele reizen. Het is mooi geweest. Ik had ook niet langer door gewild. Maar om af te sluiten op Wembley met Engeland in de finale is natuurlijk wel heel bijzonder” vertelt hij op site van de NOS.

Snoeks kreeg de afgelopen jaren veelvuldig te maken met kritiek, zelfs gedurende zijn laatste wedstrijd. Daar was hij zich niet altijd van bewust. “Het wordt weleens tegen me gezegd als er veel negatieve reacties zijn op mijn commentaar. Ik heb me daar nooit wat van aan getrokken. Ik snap het overigens heel goed hoor. Ik zet bij bepaalde commentatoren of presentatoren ook de tv uit.”