Louis-van-Gaal bondscoach Nederland

Het is geen geheim meer dat de KNVB Louis van Gaal ziet als nummer één om Frank de Boer op de volgen als bondscoach. Eric Gudde en Nico-Jan Hoogma brachten donderdag een bezoek aan de 69-jarige trainer en lijken niet meer verder te hoeven zoeken. Volgens Valentijn Driessen, chef sport van de Telegraaf, dient er wel eerst nog een ‘fiscale hobbel’ genomen te worden.

Driessen vertelde daar bij De Oranjezomer het volgende over: “Die hobbel zal wel even uit de weg geruimd moeten worden. Het heeft ongetwijfeld te maken met het gegeven dat hij in Portugal woont en hier komt te werken. Val je dan onder het Nederlands of het Portugese belastingrecht? Daar zullen nog wel wat gesprekken over moeten volgen met de fiscus in Nederland”.

Volgens Driessen gaat de fiscale hobbel over de vermogensrendementsheffing.  “Als je heel veel geld hebt, moet je daar een fictief bedrag over betalen, of je daar wel of geen winst over maakt. Het gaat niet om het salaris.” Het salaris is volgens hem namelijk allang bekend: “Dat is 1,2 miljoen euro.”