Nederland plaats zich voor WK

Nederland heeft zich door het gelijkspel tegen Montenegro nog niet geplaatst voor het WK 2022, dat van 21 november tot en met 18 december in Qatar gehouden wordt. Door het gelijkspel van Noorwegen tegen Letland, eerdere deze avond, was Oranje bij een overwinning al zeker van een WK-ticket. Dat lukte, zelfs bij een 0-2 tussenstand in de 80e minuut, niet. Dinsdag moet Oranje daarom nog aan de bak tegen Noorwegen.

Nederland begon redelijk dreigend, voornamelijk via Danjuma. Daarna ging het tempo wat uit de wedstrijd, tot Nederland in de 23e minuut uit het niets een strafschop kreeg, na een lichte overtreding van Jankovic op Klaassen. Depay benutte de strafschop feilloos. Montenegro werd daarna nog een aantal keer gevaarlijk, maar Bijlow hield Oranje in de wedstrijd.

Na nog geen tien minuten in de tweede helft was het wederom Depay die trefzeker was voor Oranje. Na een lage voorzet van Dumfries werkte de spits van Barcelona schitterend achter het standbeen af. De wedstrijd kende vervolgens weinig hoogtepunten, totdat Montenegro in de 82e minuut, na dramatisch verdedigen, op 1-2 kwam. De Montenegrijnen kregen geloof en wisten zelfs een paar minuten later de 2-2 binnen te werken. Hierdoor staat er een zeer belangrijke pot tegen Noorwegen op het programma komende dinsdag, waarbij de winnaar zich direct plaatst voor het WK.