Nog precies 4 maanden totdat het WK in Brazilië zal starten: het belooft bij voorbaat een spektakel te worden. Zelden waren er zoveel toppers te bewonderen. Met Lionel Messi bij Argentinië, Neymar en Hulk bij Brazilië, Özil bij Duitsland en Ronaldo bij Portugal heb je ieder land wel een topvoetballer. Toch zijn er enkele voetballers van wereldklasse niet bij, omdat hun land zich niet wist te kwalificeren. Welke 8 voetballers moeten wij helaas gaan missen op het WK?

8. Aaron Ramsey – Wales
Aaron Ramsey blinkt dit jaar uit bij Arsenal, alhoewel hij sinds kort kampt met een dijbeenblessure, maar zal het WK moeten missen. Het lot van een groot voetballer uit een klein land, zoals ook Ryan Giggs heeft gemerkt. Giggs speelde zelfs nooit op het mondiale eindtoernooi en Aaron Ramsey wacht wellicht hetzelfde lot. Wales werd namelijk voorlaatste en had dus geen uitzicht op een plek op het WK in Brazilië.

Aaron Ramsey - Wales

7. Petr Čech – Tsjechië
De Tsjechische doelman, die speelt bij Chelsea, staat al jaren aan de top, maar zal dit WK helaas moeten missen. Bij Chelsea won hij reeds de Champions League én de Europa League en is al jarenlang de aanvoerder van Tsjechië. Sinds zijn vreselijke hoofdblessure speelt deze charismatische Tsjech met een hoofddeksel. Hoewel Cech in 2013 nog werd uitgeroepen tot de 3e beste keeper, achter Buffon en Neuer, van de wereld, mag hij dit jaar niet meedoen aan het WK. De Tsjechen lieten het in de poule afweten.

Petr Cech - Tsjechië

6. David Alaba – Oostenrijk
David Alaba, die het uiterlijk van een Nigeriaanse bokser heeft, heeft zich stormachtig ontwikkeld. Zijn Filipijnse moeder en Nigeriaanse vader streken neer in het centraal Europees gelegen land, waardoor hij de Oostenrijkse nationaliteit heeft. Alaba speelt op dit moment bij Bayern München en hoewel deze jonge linksback pas begin twintig is, heeft hij toch al enkele titels op zijn naam staan. Aangezien Oostenrijk op een derde plek, achter Duitsland en Zweden, eindigde, zit een WK er dit jaar niet in voor hem.

David Alaba - Oostenrijk

5. Pierre-Emerick Aubameyang  – Gabon
Eén van de uitblinkers van Borussia Dortmund is Pierre-Emerick Aubameyang. Deze pijlsnelle vleugelaanvaller schittert door afwezigheid in Brazilië. Voor Gabon, het land waar Aubameyang voor uitkomt is het geen schande, alhoewel er wel kansen lagen in een poule met Congo en Burkina Faso.

Pierre-Emerick Aubameyang - Gabon

4. Arda Turan – Turkije
Heel Turkije was in rouw toen het werd uitgeschakeld door het Nederlands elftal en Roemenië en zal dus niet aanwezig zijn op het WK in Brazilië. Topspeler en aanvoerder Arda Turan, die speelt bij Atlético Madrid, was hevig teleurgesteld. In Spanje maakt hij vrijwel iedere week weer indruk, maar zijn fenomenale dribbels zijn helaas niet te bewonderen op het wereldkampioenschap. Het hoogste podium blijft voor Turan deze zomer dus een utopie.

Arda Turan - Turkije

3. Robert Lewandowski – Polen
Eén van de gevaarlijkste aanvallers van de wereld en wellicht de beste spits in de Bundesliga, Robert Lewandowski, is dit jaar niet te zien op het WK in Brazilië. De Poolse spits, die op dit moment speelt voor Dortmund maar in de zomer naar München zal vertrekken, eindigde met zijn land als vierde in de kwalificatiereeks, achter Engeland, Oekraïne en Montenegro. Hij scoorde in het seizoen 2012-2013 maar liefst 36 doelpunten in 49 officiële wedstrijden. Een groot gemis op het WK.

Robert Lewandowski - Polen

2. Gareth Bale – Wales
De man van 100 miljoen. Gareth Bale speelde een geweldig seizoen bij Tottenham vorig jaar, en dat leverde hem een transfer op naar Real Madrid. De voorzitter moest diep in de buidel tasten en legde zo’n 100 miljoen euro voor de vleugelspeler neer. Met Wales wist Bale, die toch ook vrij regelmatig geblesseerd is, helaas geen potten te breken. Net als Aaron Ramsey is hij er op het aanstaande WK dus niet bij.

Gareth Bale - Wales

1. Zlatan Ibrahimovic – Zweden
Zlatan Ibrahimovic: voor sommigen een held, voor anderen “gewoon een goede voetballer”. Dat hij gekke dingen doet, dat was al langere bekend, maar ook op het voetbalveld staat hij vaak in het middelpunt van de belangstelling. Zijn bijnaam ‘Ibacadabra’ zegt eigenlijk alles. Hij won in zijn carrière flink wat titels, iets wat niet veel spelers kunnen zeggen. Hij speelde onder andere voor Ajax, Inter, AC Milan, Barcelona en nu voor Paris-Saint Germain. De alleskunner haalde met Zweden de playoffs van de Europese kwalificatie en stuitte op het Portugal van Cristiano Ronaldo. Helaas voor Zlatan trok Portugal aan het langste eind.  Zlatan was echter niet erg teleurgesteld want, ‘Een WK zonder Zlatan is geen WK’.

Zlatan Ibrahimovic - Zweden