De international skifederatie FIS wil samen met andere wintersportbonden er voor zorgen dat het WK voetbal in 2022 niet in de winter wordt gehouden. Normaal wordt het WK altijd in de zomer gehouden, maar in 2022 wil de FIFA een uitzondering maken.

De FIS heeft tijdens het herfstoverleg in Oberhofen besloten een resolutie op te stellen. Hierin wordt de wereldvoetbalbond FIFA opgeroepen om het WK 2022 niet in de winter, en daarmee in het wintersportseizoen, te laten plaatsvinden.

De FIS rekent op steun van de zes andere grote wintersportbonden. In het begin van het jaar 2022 zullen ook de Olympische Winterspelen plaatsvinden. Daarnaast is ook de american football-competitie NFL niet blij met een WK voetbal in de winter, al helemaal niet omdat de WK-finale op dezelfde dag gespeeld zal worden als de Super Bowl, namelijk  op 6 februari.

De reden waarom het WK van 2022 in de winter gehouden moet worden, is omdat het zal plaatsvinden in Qatar. Daar zijn de temperaturen in de zomer zo hoog dat het volgens de FIFA onmogelijk is om het WK in de warmste maanden plaats te laten vinden.

Sepp Blatter, de FIFA-voorzitter, benadrukte vorige maand op het congres in Zürich dat het WK hoe dan ook in Qatar gehouden zal worden. Een speciale werkgroep van de bond moet nu gaan bepalen welke periode geschikt is om het WK in Qatar te spelen.