Ricardo van Rhijn beseft dat hij op dit moment niet goed genoeg speelt om deel uit te maken van het Nederlands elftal. Hij weet wel dat hij er weer bij kan komen. Aan het einde van vorig seizoen was de rechtsback van Ajax nog basisspeler bij Oranje, maar afgelopen weekend zat hij op de bank bij zijn eigen club.

“Ik ben realistisch genoeg om te beseffen dat ik met dit niveau geen recht heb op het Nederlands elftal.” Het is volgens Van Rhijn voornamelijk een mentaal probleem. Hij zegt misschien te hoge verwachtingen te hebben na aanleiding van het vorige seizoen. Hierdoor denkt hij na eigen zeggen nu te veel na op het veld.

Momenteel is Van Rhijn de vierde rechtsback van Nederland, terwijl Van Gaal  er doorgaans maar drie op oproept. Dit zijn Daryl Janmaat, Paul Verhaegh en Gregory van der Wiel.

”Ik ben realistisch genoeg om te beseffen dat het niveau dat ik nu haal, niet goed genoeg is voor Oranje. Op dit moment richt ik me daarom op Ajax en op mezelf. Ik weet dat ik er weer bij kan komen als ik mijn oude niveau haal. En natuurlijk wil ik graag naar het WK. Dat zou fantastisch zijn.”

In de duels met FC Twente en Celtic werd Van Rhijn werd door Frank de Boer van het veld gehaald. Tegen RKC stond hij zelfs niet meer in de basis. “Natuurlijk is het pijnlijk en heb je met diepe dalen te maken. Hopelijk kom ik hier nog sterker uit, daar ga ik alles voor doen.”