De media in Argentinië hebben boos gereageerd op de eerste verdeling van de WK-tickets voor het WK in Brazilië. Van de bijna 900.000 kaarten die gisteren via loting werden verdeeld onder 188 landen, gingen er 4.493 naar Argentijnse aanvragers. De grootste sportkrant Argentinië, Ole, spreekt van een schande.

In totaal vroegen Argentijnse voetballiefhebbers ruim 266.000 WK-tickets aan. Van deze verzoeken werd dus slechts 1,68% ingewilligd door de FIFA. Dit percentage is aanzienlijk lager dan in andere landen. Zo werd in Engeland 23% van de verzoeken ingewilligd, in de VS 18%, Brazilië 14% en Duitsland 13%. ”Zelfs landen als Colombia, Australië, Zwitserland en Japan kregen meer tickets toegewezen”, aldus Ole. De krant roept daarom alle Argentijnse fans op om zonder WK-ticket naar buurland, en tevens aartsrivaal, Brazilië af te reizen.

In Nederland was er zeer weinig animo voor tickets tijdens de eerste loting. Vanuit ons land werden slechts 18.542 aanvragen gedaan bij de FIFA. Hoeveel procent van de mensen gisteren gelukkig is gemaakt, is nu nog niet bekend.

Op 31 mei speelt het Nederlands Elftal tegen Ghana. Tickets voor Nederland Ghana zijn nu verkrijgbaar!
Op 4 Juni speelt ons team tegen Wales. Tickets voor Nederland Wales 4 juni 2014 nu zijn verkrijgbaar!