Alberto Zaccheroni, bondscoach van Japan, heeft zijn selectie voor het komende oefenduel met Oranje bekend gemaakt. De grootste namen onder de Aziaten zijn Keisuke Honda van CSKA Moskou en Shinji Kagawa van Manchester United. Ook ex-VVV’er Maya Yoshida is opgenomen in de selectie. De wedstrijd zal 16 november gespeeld worden in het Belgische Genk. Op de 19e zal Japan het in Brussel opnemen tegen België.

Net als Oranje heeft Japan al een ticket voor het WK 2014. Het team van Japan beschikt verder over de international Yuto Nagatomo en een groot aantal spelers uit de Bundesliga: Atsuto Uchida van Schalke, Hiroki Sakai van Hannover en Makato Haseve van FC Nürnberg. De Japanners zullen dan ook geen eenvoudiger tegenstander zijn voor Oranje.

Zaccheroni is volledig gericht op het creeëren van een goed elftal voor het WK en vindt een goed resultaat op korte termijn nu minder belangrijk. “Op dit moment is het resultaat niet belangrijk, wel de manier waarop we spelen”, zei de Italiaan. Hierbij doelde hij op de recente nederlagen tegen Servië en Wit-Rusland. “Gelukkig zijn we nog altijd in de voorbereiding op het WK. Goede resultaten halen is nu niet ons hoofddoel.

De selectie van Japan ziet er als volgt uit:

Doel: Eiji Kawashima (Standard), Shusaku Nishikawa (Sanfrecce Hiroshima), Shuichi Gonda (FC Tokio)

Verdediging: Yasuyuki Konno (Gamba Osaka), Masahiko Inoha (Jubilo Iwata), Yuto Nagatomo (Inter Milaan), Masato Morishige (FC Tokio), Atsuto Uchida (Schalke), Maya Yoshida (Southampton), Hiroki Sakai (Hannover), Gotoku Sakai (Stuttgart)

Middenveld: Yasuhito Endo (Gamba Osaka), Makoto Hasebe (Nürnberg), Hajime Hosogai (Hertha), Keisuke Honda (CSKA Moskou), Hideto Takahashi (FC Tokio), Hotaru Yamaguchi (Cerezo Osaka)

Aanval: Shinji Okazaki (Mainz), Shinji Kagawa (Manchester United), Hiroshi Kiyotake (Nürnberg), Yoichiro Kakitani (Cerezo Osaka), Manabu Saito (Yokohama F Marinos) en Yuya Osako (Kashima Antlers).