Nederland – Argentinië staat woensdagavond om 22.00 uur Nederlandse tijd op het programma in Sâo Paulo. Veel mensen schatten Argentinië zeer hoog in, maar de spelers van Argentinië zijn er niet gerust op dat ze gemakkelijk doorstomen naar de finale van het WK. Vooral de kracht en snelheid van Oranje zijn erg gevaarlijk en maakt de Argentijnen bang, zo zei middenvelder Javier Mascherano.

“We nemen het op tegen een team dat z’n meerdere niet kent als het gaat om snelle tegenstoten. Nederland heeft heel rappe aanvallers.” Verder vertelde Mascherano: “We verwachten geen eenvoudige wedstrijd. Het zal zelfs nog moeilijker worden dan het kwartfinaleduel met België gezien de ervaring en de kwaliteit die de Nederlandse spelers bezitten. Ze zijn bovendien ook hongerig omdat ze de finale van 2010 verloren.”

Lionel Messi en Gonzalo Higuain gaan volgens Javier Mascherano een belangrijke rol spelen in de wedstrijd tegen Oranje. “Zij brengen en geven het team iets extra’s, zeker wanneer ze de bal even vasthouden. Daardoor kan het middenveld vaak worden ingeschakeld in balbezit. Dat wordt heel belangrijk in de wedstrijd tegen Nederland.”

Argentinië stond in 24 jaar geleden, tijdens het WK van 1990 voor het laatst in de halve eindstrijd. Argentinië haalde toen ook de finale, die werd verloren van West-Duitsland: “Onze laatste halve finale was al weer 24 jaar geleden. Zo vaak krijg je niet de kans om te strijden voor de wereldtitel. We zijn blij dat we zover zijn gekomen, maar we beseffen tegelijkertijd dat de verwachtingen van de fans nu toenemen.”