Afgelopen dinsdagavond heeft Patrick van Aanholt, die zondagnacht troste vader van een zoon werd, zijn interlanddebuut gemaakt. Teamgenoot Davy Pröpper, een teamgenoot van Van Aanholt, heeft zijn debuut nog niet kunnen maken. Pröpper is bezig aan een goed seizoen bij Vitesse en werd door Louis van Gaal bij de selectie gehaald.  Hij genoot ervan en hoopt op een terugkeer.

Afgelopen dinsdag speelde Oranje tegen Colombia, een wedstrijd die in 0-0 eindigde. De volgende interland wordt op 5 maart gespeeld, vriendschappelijk tegen Frankrijk. Pröpper genoot met volle teugen van het Nederlands elftal en liet in een interview met Omroep Gelderland weten dat het hartstikke mooi was. “De trainer legde uit waarom hij mij erbij had gehaald en dat hij me wilde zien en laten wennen.”

Davy Pröpper speelde in 2010 en 2011 in totaal drie interlands voor Jong Oranje, maar wacht dus nog steeds op de eerste wedstrijd bij het Nederlands elftal. Of dat er ooit van gaat komen, ligt vooral aan hem, zei bondscoach Louis van Gaal tegen hem. Daarnaast liet hij weten dat het een zeer leerzame tijd was. Denk jij dat Pröpper ooit nog opgeroepen gaat worden voor Oranje?