Op 6 december zal de WK-loting voor het Wereldkampioenschap voetbal in Brazilië plaatsvinden, maar gisteren werd de potindeling reeds onofficieel bekend gemaakt.  In pot 1 zitten alle groepshoofden, dat is reeds zeker. De verwachting is dat in pot 2 alle Europese landen, behalve Frankrijk, zullen zitten. Dat werd bekend gemaakt door L’Equipe.

Dat betekent dat ‘Les Bleus’, die zich dinsdag op het nippertje kwalificeerden voor het WK, kan uitkomen tegen het Nederlands elftal. In de heenwedstrijd werd Frankrijk met 2-0 verslagen in en door Oekraïne, maar in de terugwedstrijd wisten de Fransen dit ongedaan te maken: 3-0.

Het Nederlands elftal zal dus waarschijnlijk in pot twee belanden, tenzij Uruguay woensdag wordt uitgeschakeld door Jordanië. Die kans lijkt nihil, aangezien de tweevoudige Wereldkampioen de heenwedstrijd met 5-0 wist te winnen. In pot twee zal dus, naar alle waarschijnlijk, louter bestaan uit Europese landen. De officiële potindeling zal pas vlak voor de WK-loting door de FIFA bekend worden gemaakt.

De loting zal worden verricht door Cafu, Zinedine Zidane, Fabio Cannavaro, Geoff Hurst, Fernando Hierro, Alcides Ghiggia en Lothar Matthäus. Zij vertegenwoordigen de acht landen die wereldkampioen zijn geworden.

Potindeling WK-loting volgens L’Equipe:

Pot 1 (groepshoofden): Brazilië, Spanje, Duitsland, Argentinië, Colombia, België, Uruguay (bij kwalificatie), Zwitserland

Pot 2Nederland, Italië, Engeland, Portugal, Griekenland, Bosnië, Kroatië, Rusland

Pot 3: Chili, Ivoorkust, Frankrijk, Ecuador, Ghana, Algerije, Nigeria, Kameroen

Pot 4Verenigde Staten, Mexico, Costa Rica, Honduras, Japan, Iran, Zuid-Korea, Australië