Het Nederlands elftal heeft gisteren, met een flink uitgedund team, 0-0 gespeeld tegen de nummer vier van de wereld, Colombia. Nederland speelde een aanzienlijk deel van de wedstrijd met een man minder, omdat Jeremain Lens vroeg in de wedstrijd een rode kaart kreeg. Met deze gelijke stand heeft Oranje het kalenderjaar 2013 ongeslagen afgesloten.

In de openingsfase leek het een attractieve en doelpuntrijke wedstrijd te worden. Rafael van der Vaart raakte het houtwerk en Nigel de Jong mikte de rebound net naast. Colombia rammelde daarna ook lang aan de poort, en wist na een fout van Joël Veltman ook te scoren. Het doelpunt ging desondanks wegens buitenspel niet door.

Aan het eind van de eerste helft werd de wedstrijd pas leuk en ontaardde het duel. Pablo Armero en Jeremain Lens vielen na een duel op de grond en de Colombia gaf de Oranje-aanvaller daarna een schop. Lens pikte dit niet en greep Armero bij de keel: rood. Daarna moesten Rafael van der Vaart en Siem de Jong de wedstrijd geblesseerd verlaten.

Heb je de wedstrijd gemist? De samenvatting is hier nog eens te bekijken.