Algerije, en dus niet Burkina Faso, plaatst zich voor het WK 2014 in Brazilië, evenals Ghana.  De Algerijnen wonnen met 1-0 van het team van Paul Put en maakten hiermee de 3-2 nederlaag goed. Het doelpunt werd gemaakt door Madjid Bougherra. Eerder op de avond had Ghana zich, als vierde land uit Afrika, al geplaatst voor het WK. Aangezien de heenwedstrijd met 6-1 werd gewonnen, werd de terugwedstrijd een formaliteit (2-1 voor Egypte).

Algerije – Burkino Faso

In de heenwedstrijd wist Burkino Faso met 3-2 te winnen, waardoor Algerije twee belangrijke uitdoelpunten binnen had. De terugwedstrijd kende in de eerste helft vrij weinig kansen. Maar nog geen vier minuten na rust wist Madjid Bougherra, de matchwinner, het net te vinden, 1-0 Algerije. En daar bleef het bij. Beide landen kregen nog een aantal kansen, alhoewel Algerije er gedurende de wedstrijd steeds meer kreeg. Paul Put, de Nederlandse bondscoach van Burkino Faso, mocht van geluk spreken dat het bij 1-0 bleef. Algerije plaatst zich op die manier dus voor het WK in Brazilië.

Egypte – Ghana

Alhoewel de kansen op een WK-ticket voor Egypte na de heenwedstrijd (6-1 voor Ghana) aanzienlijk geslonken waren, bleven de Egyptenaren hoop houden. Amr Zaki zette het land in de 25e minuut op een hoopvolle voorsprong, nadat hij een perfecte voorzet van Mohamed Aboutrika binnenkopte. Die hoop was snel vervlogen, want pas vijf minuten voor tijd wist Gedo de 2-0 binnen te schieten. Dit doelpunt kwam veel te laat en toen Kevin-Prince Boateng er voor voor het eind van de wedstrijd 2-1 van maakte was het helemaal afgelopen.

Ghana gaat hierdoor voor de derde keer in haar geschiedenis naar een WK. In 2010, in Zuid-Afrika, wisten de Ghanezen tot de kwartfinales door te stoten.