Vanavond zullende laatste wedstrijden in de Europese play-off gespeeld worden, waarbij er gestreden wordt voor een WK-ticket. Vrijdagavond werden de eerste play-off wedstrijden gespeeld en vanavond zal de return plaatsvinden. Zeker is dat één van de grootheden, Cristiano Ronaldo of Zlatan Ibrahimovic, het WK niet zal halen.

20.00 uur: Roemenië – Griekenland
Het minst affiche van de laatste play-off wedstrijden in Europa. Griekenland won de heenwedstrijd, in Griekenland, overtuigend met 3-1. Dit werd vooral behaald door te verdedigen en op de juiste momenten eruit te komen. De uitgangspositie die Griekenland heeft verworven stelt het land in staat om dat ook in Roemenië te doen. Hoewel Roemenië het belangrijke uitdoelpunt heeft gemaakt, lijkt Griekenland de beste papieren voor het WK te hebben.

20.15 uur: Kroatië – IJsland
De heenwedstrijd, IJsland – Kroatië, eindigde vrijdagavond in 0-0. De Kroaten speelden bijna een helft met een man meer, maar wisten niet te scoren. Uiteindelijk kregen ook de Kroaten een rode prent. Desalniettemin lijkt het erop dat Kroatië het WK in Brazilië zal gaan halen. In het Maksimir-stadion heeft het namelijk een grote kans om naar het Wk te gaan, aangezien IJsland nog nooit een groot toernooi gespeeld heeft. Mocht IJsland zich toch weten te kwalificeren, is dat het eerste land met minder dan 1 miljoen inwoners op een WK.

20.45 uur: Zweden – Portugal
Dé kraker van de avond: Zlatan Ibrahimovic tegen Cristiano Ronaldo. Na de heenwedstrijd staat het 1-0 voor Portugal (en Ronaldo, hij scoorde namelijk), maar wacht Portugal een zware klus in Stockholm. Ronaldo wilde er maar één ding over kwijt: “Portugal heeft weliswaar een klein voordeel, maar we verwachten een zeer lastige wedstrijd.” De wedstrijd zal om 20.45 uur beginnen en belooft erg spannend te worden.

21.00 uur: Frankrijk – Oekraïne
Ook Frankrijk wacht een zware klus. Na de 2-0 nederlaag in Kiev lijkt het WK voor de manschappen van Frankrijk erg ver weg. Toch blijven de internationals van Frankrijk geloven in een goede afloop. Djibril Cissé is er van overtuigd dat Frankrijk de opgelopen schade kan herstellen. Karim Benzema en Olivier Giroud zullen waarschijnlijk de doelpunten moeten gaan maken voor Frankrijk. Wie verwacht jij dat er gaat winnen?