Arjen Robben en Nigel de Jong kunnen dinsdag in Amsterdam niet met Oranje aantreden in de oefenwedstrijd tegen Colombia. Beide internationals raakten in de wedstrijd tegen Japan (licht) geblesseerd. Nigel de Jong liep een voetblessure op, Arjen Robben verdraaide in de eerste minuut zijn enkel. Hij speelde de wedstrijd wel uit.

Arjen Robben besloot maandagochtend, na een gesprek met de dochter, dat hij niet zal meespelen tegen Colombia. De buitenspeler vertrekt daarom terug naar zijn club. “Zoals met de clubs is afgesproken zijn ze inmiddels teruggekeerd naar Bayern München en AC Milan”, zei Van Gaal maandagmiddag op de persconferentie van Oranje.

Tegen Japan was de buitenspeler van Bayern München aanvoerder, omdat Robin van Persie afwezig was. Tegen Japan was Robben nog trefzeker. Hij speelde de wedstrijd wel uit, maar de wedstrijd tegen Colombia komt toch de vroeg.  “De verwachting is dat ze komend weekend alweer kunnen spelen”, zei de bondscoach.

Het Nederlands elftal kampt de laatste tijd met veel geblesseerden. Naast Arjen Robben en Nigel de Jong vielen ook Robin van Persie, Bruno Martins Indi, Jetro Willems, Jordy Clasie en Dirk Kuijt af. Daarnaast werden Michel Vorm en Wesley Sneijder niet eens opgeroepen. Als vervangers werden reeds Davy Pröpper, Leroy Fer, Joël Veltman en Patrick van Aanholt opgeroepen.