Louis van Gaal, één van de meest besproken bondscoaches van dit moment, kent enkele legendarische uitspraken en hilarische anekdotes. De uitspraak die door veel mensen wordt nagedaan is een uitspraak die nog niet zo oud uit: “Als Wesley Sneijder de bal op het middelveld afpakt, ga ik JUICHEN”. Hier vind je een overzicht van de meeste legendarische uitspraken en hilarische anekdotes van bondscoach Louis van Gaal.

1. “Als Wesley Sneijder de bal op het middelveld afpakt, ga ik JUICHEN.” In een persconferentie twee dagen voorafgaande aan de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Estland deed Louis van Gaal deze opmerkelijke alsook legendarische uitspraak.

http://www.youtube.com/watch?v=xYuUhZ_jY3s

2. “Es ist wieder ein Spiel: der Tod oder die Gladiolen.” Bij een persconferentie als trainer van Bayern München voorafgaand aan de finale van de DFB Pokal.

3. “Gefeliciteerd met de beste trainer ter wereld!” Na zijn aanstelling bij Ajax in 1991.

4. “Wij zijn de beste! Wij zijn de beste! En niet alleen van Amsterdam, maar ook van Rotterdam. En ook van Eindhoven. En ook van Europa. En dus zijn we de beste van de WERELD!” Na het kampioenschap van Ajax.

5. “Ben ik nu degene die zo slim is, of ben jij nou zo dom?” Persconferentie na afloop Ajax – NAC in 1996 tegen Ted van Leeuwen.

6. “Vrienden van de pers, ik ga weg. Gefeliciteerd.” Eén van zijn uitspraken bij FC Barcelona. Hij zei dit in een persconferentie in 2002, toen hij vertrok bij FC Barcelona.

7. “We hebben topspelers en – sorry dat ik arrogant ben – een topcoach.”

8. “Ik heb nog nooit een legging gedragen. Ik heb het ook nooit koud want ik ben warmbloedig. Mijn vrouw zegt dat ook altijd. We slapen meestal lepeltje-lepeltje.” Gedurende zijn periode bij FC Bayern München.

9. “De mentaliteit bij Bayern past perfect bij me. Waarom? Het motto is hier ‘we zijn wie we zijn’. En ik ben wie ik ben: zelfverzekerd, arrogant, dominant, eerlijk, hard werkend en vernieuwend.”

10. “Of Gerets de ideale man is? Nee, dat ben ik natuurlijk.” Op de vraag wie er bondscoach van België moet worden (2009).