Afgelopen dinsdag speelde Oranje-international Nigel de Jong met AC Milan in de Champions League tegen Barcelona (1-1), waarin hij een puike partij speelde. Toch weet de international dat hij zijn fysieke top nog niet bereikt heeft. Nigel de Jong keerde onlangs terug keer in Oranje, in de met 8-1 gewonnen WK-kwalificatiewedstrijd tegen Hongarije. 

De middenvelder van AC Milan stond vorig seizoen lange tijd buitenspel, vanwege een blessure aan de achillespees. Inmiddels speelt hij weer en is hij op de weg terug: ook bondscoach Louis van Gaal riep hem afgelopen WK-kwalificatierondes weer op. “Ik ben goed onderweg, maar heb nog zo’n vijftien tot twintig procent te gaan. Ik vind dat ik lekker speel en heb nu reeds veel wedstrijden gespeeld zonder complicaties aan de achillespees. Ik wil weer belangrijk zijn voor het team en ook voor het Nederlands elftal. Dat heeft tijd nodig”, aldus De Jong tegen de NOS.

Nigel de JongNigel de Jong kijkt al uit naar het aankomend WK in Brazilië, dat in 2014 gehouden wordt. Hij denkt dat hij nog een aantal maanden nodig heeft voordat hij op zijn fysieke toppunt zit. “Hard doorwerken en dan komt de rest vanzelf. Mijn fysieke toppunt bereik ik pas in februari of maart.” Ook voor Nigel is het WK het ultieme doel en hoopt dat zijn echte toppunt te behalen. “Voor iedereen wordt dit een belangrijk jaar, ook voor heel veel jongens bij het Nederlands elftal.” De Amsterdammer kijkt met smacht uit naar het WK en hoopt er ‘gewoon’ weer bij te zijn.