Argentinië is komend WK ingedeeld in groep F, waarin het team van Alejandro Sabella het op zal nemen tegen Bosnië-Herzegovina, Iran en Nigeria. De eerste wedstrijd zal Argentinië spelen in Rio de Janeiro, op 15 juni tegen Bosnië-Herzegovina. De tweede wedstrijd vindt plaats op 21 juni tegen Iran, en het Argentijnse elftal zal haar derde groepswedstrijd spelen tegen Nigeria. Voor meer informatie omtrent de wedstrijden op het WK, check het gehele speelschema

Bondscoach: Alejandro Sabella
De bondscoach van Argentinië, Alejandro Sabella, wordt ook wel El Mago of Pachorra genoemd. De 59-jarige Argentijn is sinds 2011 bondscoach van het Argentijnse elftal. Tot en met 2009 fungeerde Sabella jarenlang als assistent-trainer, totdat hij op 15 maart 2009 werd aangesteld als trainer van Estudiantes. Onder Sabella’s lieding werd direct de Copa Libertadores veroverd. Daarna bereikte Estudiantes ook de finale van het wereldkampioenschap voor clubs, maar verloor het in de verlenging van FC Barcelona (2-1).

In 2010 won hij nog het openingstoernooi van de Argentijnse competitie, de Apertura. Lang bleef hij niet meer aan als trainer: op 2 februari 2011 kondigde hij aan te vertrekken bij Estudiantes, terwijl de spelersgroep en het bestuur hem liever zagen blijven. Na zijn vertrek bij Estudiantes leek hij op weg te zijn naar Al-Jazira, maar door de vroege uitschakeling van Argentinië op de Copa America, kreeg hij de kans bondscoach te worden. En dat werd hij. Hij volgde Diego Maradonna op en maakte sterspeler Lionel Messi direct aanvoerder.

Bondscoach Argentinië Alejandro Sabella

 

Sterspeler: Lionel Messi
Lionel Messi, de onbetwiste sterspeler van het Argentijnse elftal, zal een dag voor de derde poulewedstrijd 27 jaar oud worden. De aanvoerder van Argentinië speelt al sinds 2004 in de hoofdmacht van FC Barcelona en wordt gezien als één van de beste voetballers aller tijden.

Op 17 augustus 2005 maakte Messi zijn debuut als speler voor Argentinië. Nadat hij nog geen minuut in het veld stond, kreeg hij alweer een (onterechte) rode kaart. Zijn eerste doelpunt maakte hij op 1 maart 2006, tegen Kroatië. Lionel Messi speelde mee op het WK 2006, de Olympische Spelen 2008 en het WK 2010. Tot aan vandaag speelde Messi 83 interlands voor Argentinië en wist hij 37 keer het net te vinden. Daarnaast gaf hij nog 21 assists. Argentinië hoopt dat Messi zijn land eindelijk eens op sleeptouw weet te nemen.

Lionel Messi - Argentinie

 

Definitieve WK-selectie Argentinië

Doel: Mariano Andujar (Catania), Sergio Romero (AS Monaco), Agustin Orion (Boca Juniors).

Verdediging: Hugo Campagnaro (Internazionale), Federico Fernandez (Napoli), Pablo Zabaleta (Manchester City), Ezequiel Garay (Benfica), Marcos Rojo (Sporting), José Basanta (Monterrey), Martin Demichelis (Manchester City).

Middenveld: Javier Mascherano (Barcelona), Augusto Fernandez (Celta de Vigo), Ricky Alvarez (Internazionale), Lucas Biglia (Lazio Roma), Fernando Gago (Boca Juniors), Maxi Rodriguez (Newell’s Old Boys), Enzo Perez (Benfica).

Aanval: Lionel Messi (Barcelona), Angel di Maria (Real Madrid), Rodrigo Palacio (Internazionale), Gonzalo Higuain (Napoli), Sergio Agüero (Manchester City), Ezequiel Lavezzi (Paris Saint-Germain).