Jeroen Zoet, potentiële eerste doelman OranjeJeroen Zoet werd vorige week nog opgenomen in de voorlopige selectie van Louis van Gaal, voor de kwalificatiewedstrijden tegen Turkije en Hongarije.  Afgelopen zaterdag ging de potentiële eerste doelman van Oranje met een blessure van het veld. Het leek in eerste instantie een liesblessure, en PSV bevestigde maandag inderdaad dat Jeroen Zoet een scheurtje in zijn lies heeft opgelopen. 

PSV laat weten dat de doelman van Oranje ‘enige tijd’ uit de roulatie is. Het is nog niet bekend hoelang Jeroen Zoet zal moeten toekijken, aangezien dat afhankelijk is van de grootte van het scheurtje in de lies. Uitgegaan wordt van vier tot zes weken.

De doelman van Oranje mist hierdoor naar alle waarschijnlijkheid de laatste twee kwalificatiewedstrijden van het Nederlands elftal, tegen Hongarije (11 oktober) en Turkije  (15 oktober). Bij PSV zijn ook de internationals Karim Rekik en Georginio Wijnaldum langdurig geblesseerd. Denk jij dat Jeroen Zoet ooit zal uitgroeien tot de eerste doelman van het Nederlands elftal?