Hij was ruim een jaar aanvoerder van Feyenoord, maar afgelopen week moest Stefan de Vrij de band dan toch afstaan aan Graziano Pellè. Deze beslissing zou Ronald Koeman hebben genomen om De Vrij meer ruimte te geven om zijn eigen spel te verbeteren. Maandagavond werd tijdens Voetbal International gezegd dat deze beslissing ook zou zijn genomen omdat De Vrij  op eigen initiatief privétrainingen heeft gevolgd. Dat hij de coach hier niet over inlichtte, werd niet geaccepteerd. Hans Kroon, de privétrainer van De Vrij begreep daar niets van en haalde via Facebook behoorlijk uit.

stefan_de_vrij_oranje

Kroon liet het volgende op Facebook weten: ”Dit noemen ze een topsportmentaliteit creëren bij een club? In de NBA, MLB, NFL is het niet meer dan normaal dat je er alles aan doet om maximaal te kunnen presteren”, schrijft Kroon. Kroon vindt dat de organisatie van Feyenoord zijn beperkingen heeft en het daarom afschuift op De Vrij. Want welke werkgever heeft er bezwaar tegen dat een werknemer meer uit zichzelf wilt halen?

Hoewel Koeman zegt dat het te prijzen valt dat Stefan de Vrij zelfstandig opzoek ging naar verbetering, vindt hij toch dat hij eerder ingelicht moest worden. “Ik wil weten wat de spelers van Feyenoord buiten de deur doen”, reageerde hij. “Het kan niet zo zijn dat ze op een vrije dag krachttraining doen en een dag later op de club wéér zo’n programma afwerken.” Ronald Koemand prees Stefan de Vrij wel om zijn werklust en vond het dus prima dat hij voor zichzelf trainde, maar wilde het wel graag weten.

De technisch directeur van Feyenoord, Martin van Geel, staat achter Koeman. Hij gaf echter aan dat dit niet de reden was voor het verlies van het aanvoerderschap van Stefan de Vrij. Hij zegt dat de spelers de faciliteiten van de club horen te gebruiken. Een alternatief trainingsprogramma moet worden voorgelegd aan de technische en medische staf om overbelasting te voorkomen.

Wat denken jullie? Heeft De Vrij terecht zijn aanvoerdersband moeten afstaan?