Afgelopen zomer was Jeremain Lens op zoek naar een nieuwe uitdaging en hoopte op een overstap naar een (top)club in de Engelse Premier League. Hij besloot daarom een kijkje te nemen bij Dynamo Kiev en vertrok voor ruim negen miljoen euro bij PSV. In Kiev hoopt Lens alsnog op te vallen bij clubs uit Engeland.

Tot dusver speelde de 15-voudig international 11 competitiewedstrijden, waarvan 4 als invaller. Van een echte vooruitgang is dus niet te spreken, alhoewel Jeremain Lens Kiev wel groter vindt dan PSV. “Maar ik heb geen reuzenstap gemaakt. Een tussenstap, zo zie ik het gewoon. En hierna hoop ik een nieuwe stap te kunnen maken.”

Dynamo Kiev als tussenstap voor Jeremain Lens

Lens speelde voor zijn vertrek naar Kiev drie jaar lang bij PSV en slaagde er niet in om kampioen te worden. In Eindhoven werd het daarom ‘niet wat hij ervan verwacht had’: “Uiteindelijk heb ik de doelstelling voor mezelf moeten bijstellen en besloot ik afgelopen zomer dan maar zonder een prijs afscheid te nemen”, zegt Lens.

In de zomer tekende hij een contract voor vier jaar bij Dynamo Kiev, maar hij hoopt snel de overstap naar een topclub te maken. Heeft Jeremain Lens een goede keuze gemaakt om deze tussenstap te maken?