De FIFA heeft maandagmiddag de loting voor de play-offs voor het WK 2014 verricht. Vorige week werden de laatste WK-kwalificatiewedstrijden gespeeld. De nummers twee in deze kwalificatieronde spelen op 15 en 19 november twee wedstrijden in de play-offs, om de laatste tickets voor het WK 2014 te bemachtigen. Van de acht nummers twee zullen dus slechts vier landen het WK halen. De meest in het oog springende wedstrijd op papier is die tussen Portugal en Zweden, een echte kraker tussen sterspelers Cristiano Ronaldo en Zlatan Ibrahimovic.

Portugal eindigde teleurstellend als tweede achter Rusland, dat winnaar werd van Groep H. Zweden werd tweede in Groep C, achter de grootmacht Duitsland. De wedstrijd zal voor beide landen van cruciaal belang zijn, aangezien er dan bepaald wordt welk land er volgend jaar bij is in Brazilië. Één absolute sterspeler zal het WK dus niet halen, maar wordt het Cristiano Ronaldo of Zlatan Ibrahimovic?

De loting koppelde ook Griekenland en Roemenië, Oekraïne en Frankrijk en IJsland en Kroatië aan elkaar. Voor de Oekraïners is de wedstrijd tegen Frankrijk een weerzien met een oude bekende. In 2012 speelde, toen het organiserende land, Oekraïne tegen Frankrijk, maar wist niet door de groepsronde te komen. Frankrijk verloor daarnaast nog nooit van Oekraïne: voor dat land wordt het dus vrij moeilijk in de play-offs. Ijsland waagt een poging om voor het eerst een groot toernooi te bereiken. Tenslotte spelen ook Griekenland en Roemenië tegen elkaar in de play-offs. De wedstrijden zullen op 15 en 19 november gespeeld worden.

Loting:

Portugal – Zweden
Oekraïne – Frankrijk
IJsland – Kroatië
Griekenland – Roemenië