Guardiola wilde niet veel uitleg geven over zijn beslissing om Robben terug te roepen bij een penalty afgelopen zaterdag. Robben pakte de bal om een strafschop te nemen tegen FSV Mainz 05, maar moest de bal neerleggen en  plaats maken voor Thomas Müller. 

Robben was niet bepaald blij toen Guardiola zei dat Müller de strafschop zou nemen. Analyticus en oud-middenvelder Stefan Effenberg zei bij Sky dat hij het een ongepaste beslissing vond. ”Zoiets flik je iemand niet voor het toeziend oog van 80.000 man”, merkte hij op. Hij vind dat er meer uitleg bij de beslissing gegeven had moeten worden. Zeggen dat je de trainer bent en daardoor beslist, is niet voldoende.

Guardiola denkt hier echter anders over en wilde niet veel kwijt over de situatie. ”Ik ben de trainer en ik wil dat Thomas onze strafschoppen neemt”, is het enige wat de coach van Bayern München erover wilde zeggen. Müller zelf koos geen kant en zei dat hij en Robben beide de strafschop wilde nemen, maar dat de trainer uiteindelijk beslist. Robben baalde flink maar zei dat het belangrijkste was dat er is gescoord vanuit de strafschop.

Vind jij dat Robben de strafschop had moeten nemen?