Er zaten veel prostituees in het hotel van Oranje, liet Fernando Ricksen weten in een aangrijpend interview bij De Wereld Draait Door. De 37 jaar oude verdediger vertelde dat bij hem de spierziekte ALS is ontdekt. Hij kwam in het televisieprogramma terecht door het feit dat donderdag zijn autobiografie zal verschijnen. Daarbij deed hij het boekje open over de gang van zaken bij het Nederlands elftal.

Fernando Ricksen speelde tussen 2000 en 2003 twaalf interlands. Volgens hem kwamen er regelmatig prostituees over de vloer bij het Nederlands elftal. Vooral in het buitenland zouden ze al beneden in het hotel staan te wachten. ‘Het was aan jezelf de keuze te maken om ze mee te nemen. Maar dat werd wel gedaan.’

Afgelopen zomer is Ricksen gestopt en hij is zich ervan bewust dat hij met deze onthulling geen vrienden maakt. ‘Ik praat er vrij over. Alles is op tafel gelegd. Maar ik heb geen namen genoemd. Al kun je dat natuurlijk zelf wel invullen.’ Ricksen heeft een mooie voetbalcarri√®re achter de rug bij Fortuna Sittard, AZ, Glasgow Rangers en Zenit Sint-Petersburg.